kreatur ägare William Denzler...


kommer ni i håg citatet från Emil i Lönneberga... - Kreatur ägare Emil Svensson.. så sa Alfred när Emil hade ropat in en ko på aktionen i Backorva...

William styr oss med järnhand här hemma.. vi har blivit hans kreatur.. Han beordrar oss att vi ska ställa oss på alla fyra så att han kan ha oss att rida på.. och ber vi på våra bara knän att vi ska få slippa, att det gör ont i våra ömma knän att ständigt krypa omkring med honom ridandes på ryggen så blir han ursinnig, ger oss "arga ögat" och gormar något i stil med : baja baja, Minnam (William) jida esten (hästen)..

Och mat det får vi ingen.. om han fått rida tillräckligt länge så kan han på sin höjd ge oss gammalt knäckebröd som han hittar i längst ner i lådan i köket..





mmm som ni ser.. Hans min-spel bevisar ju hur han vägrar lyssna på våra böner att undslippa detta plågeri... så får vi öppnar munnen för att få en talan skriker han -TYSTA!!! TYST!!!


Hur ska vi få slut på detta plågeri??











en dake....


William kommer springande med andan i halsen..

- mamma tom... en dake... tom tom... en dake...
- ja jag kommer hjärtat säger jag

- titta mamma titta.. säger han och pekar på golvet.. En dake

Detta är vad William har hittat



William lyser frenetiskt med sin ficklampa.. på en liten DAMMTUSS och en plutteliten knäckebröd SMULA... Jag försöker förklara att: Nä vännen det är ingen drake. Det är bara din mamma som har städat väldigt dåligt..

Men barnet är helt övertygad.. - Nej! Mamma en dake..


Jaja låter honom tror att hans mamma är den perfekt hemmafrun som aldrig skulle missa ett endaste dammkorn.. och defenitift absolut skulle jag aldrig låta det ligga knäckebröd smulor på golvet...

Så om ni har brist på Godnatt sagor till eran små ikväll, så kan ni alltid berätta om den enorma daken på bokgatan i Hjo...










snöskottning....


mmm det är ju verkligen en favorit sysselsättning.. nja det där va ett ljug, men eftersom det behagade ös-snöa hela dagen i går och hela natten så har det ju kommit ca 1 miljon decimeter snö på våran garageuppfart. Egentligen så har jag inte så mycket emot snö, så länge det inte snöar på min tomt.

Den sköskyffeln vi har är ungefär lika stor som en tesked .. så jag beslutade mig för att äntligen få tummen ur och åka ner till Granngården och köpa en ordentlig skyffel..  Då säger gubben i butiken vänligen men bestämmt att: Ja tyvärr så är all snöskyfflar slut.. finns inte att få tag på på denna sidan av jordklotet..
Jaha så det va tydligen inte bara jag som hade en garageuppfart invaderad av snö?

Så det blev till att åka hem igen utan snöskyffel ... så jag fick ta saken i egna händer och skotta av det värsta.. me dom små medel man har...



Nu är halva garageuppfarten avskottad..

Kommer in och är totalt genom frusen om fötterna .. tittar ut genom fönstret och håller på att få ett av mina berömda psyk-bryt.. jo nog faan har det börjat snöa..  Nu ger jag faan i allt vad snöskottning heter nu tänker familjen Lommerin/Denzler snöa inne...





ojoj... ja här händer det inte mycket...


snö snö snö snö helvetes jävla snö!!! ja är så trött på´t ... i morse när jag vaknade & såg att det faktiskt hade börjat snöa, så började tankarna snurra direkt på hur jag skulle kunna bli av med snön..

Jag kom fram till följande...

1. Jag kan sälja min kropp bara skiten försvinner..Det var inte så genomtänkt kanske.. till högst bjudande då eller? först till kvarn funkar kanske bättre... Peder skynda dig hem!!!!

2. Jag lovar att aldrig mer äta godis bara snön försvinner .. ja jag vet det var att ta i.. där var det nog tur att det inte slutade snöa, för det hade jag ju aldrig kunnat hålla..

3. Jag lovar att räkna ut hela matte boken i dag...

4. Lovar att skicka in en ansökan till en dokusåpa.. typ Baren eller nåt...


I samma stund som jag hade tänkt ut hur långt jag skulle kunna gå för att slippa snön så inser jag att: Jag inte är ett dugg att lita på.. haha... Inte ett enda av dessa alternativ skulle fröken kunna hålla.. Jo ett av dom förresten.. Att ansöka till Baren.. för den skit såpan har ju tack o lov lagt ner :)








fisk såpa...


ja man skulle kunna tro att detta är en såpa.. & att William är den onda fienden & fiskarna är de oskyldiga små änglarna som måste utstå det mesta .. Detta börjar likna en dålig såpopera..

Ända skillnaden är att Aston & Gretorna inte kan "gå hem" efter att dagens tagningar är gjorda.. Ingen vidare "Hollywood lön" fick dom inte heller..

De stackarna blev nog förgiftade till döds.. så illa att tillomed växterna i auqvariet dog.. rena rama "kärnobyl" ?

Så här gick det till... William & Peder satt en dag och lekte med play-doh lera och gjorde små fiskar.. Inget konstigt med de.. men sen förstår ni så smugglade den lille terroristen med sig lera till sitt rum utan att någon märkte de..

I söndags när jag kom in och skulle släcka auqvariet för natten så tycker jag att vattnet ser grummligt ut.. & gissa vad som ligger på botten.. jo Williams play-doh fiskar.. som hade smultats sönder till en gegga..

Mr Fis hade förmodligen i tanke att play-doh fiskarna skulle ta simborgarmärket..

Jag var beredd att göra hjärt & lung räddning men fiskarnas liv gick inte att rädda..
Som sagt tillomed växterna var halv döda..

Hoppas dom inte plågades allt för mycket.. kanske dog dom av lungsvikt eller kanske ihjäl skrämda av dessa jättelika snorgröna monster som plötsligt invaderade deras bostadsyta..

Men nu är dom i fiskhimmlen & simmar & äter gott.. Aston den lille blyge slammsugaren kanske tillomed har skaffat sig en liten slammsugar tjej.. Det skulle göra mig lycklig..


Nu blir det inga fler fiskar på Bokgatan förens William har gått på avvänjnig mot sina terrorist fasoner .. & där med basta!!!



Är Fisen en terrorist gömd i en gullunges kropp ??




see you...








torrt som i sahara...

ja i min hjärna är det torrt på ideér.. har inget roligt att skriva om..



Så här ser det ut i min hjärna just nu.. torrt som i öknen.. kamelen och snubben som sitter på, skulle kunna liknas med mina hjärnceller för stunden.. ungefär lika mycke aktivitet.. :) jag sucktar efter ideér lika mycke som den stackars kamelen sucktar efter vatten.. :) jag leter efter ideér lika mycke som kamelsnubben letar efter en av alla sina femtioelva fruar..



de ger jag blanka faan i...


satt här i soffan och tänkte på min blogg.. jag saknar den redan.. efter 2? dagar.. Och jag ger blanka faan i att jag inte har så många läsare ... jag kan ju inte strunta i dom som faktiskt läser.. min fina fina läsare... & Åsa du fina som uppmuntrade mig att fortsätta. Jag älskar ju att skriva här!! Jag tänker fortsätta, så de så :)

Vardagen är äntligen tillbaka.. har faktiskt saknat den. Skönt att alla rutiner är tillbaka igen.. särskillt för William som älskar sitt dagis & sina kamrater.. Han blev lite blyg i går när han kom till dagis, men det gick över fort..
Och i går började skolan igen för mig.. känner mig jätte laddade att ta tag i skolan igen.. har saknat alla arbeten & läxor som ska göras..saknar ju att sitta och svära vid datorn för att jag inte får ihop uppsatserna som jag vill ha dom.. svära för att hela matteboken är full av "facit fel" och kasta ihop knögglade papper omkring mig :)


I dag är jag ledig men i morron dra allt igång igen..


I morse ringde Mia & sa att hon hade pratat med sin kollega (i en annan butik) om att jag var i stort behov av sommarjobb.. Så jag ringde upp honom, gud så jobbigt det är att ringa och framhäva sig själv som så himla duktig & ambitiös .. Men han var väldigt trevlig och enkel att prata med.. dom var i behov av extra personal & sommarvikarier så på torsdag ska jag på intervjuv.. oj jag är så nervös :)
Hoppas verkligen att jag kan få det här jobbet.. men vågar inte hoppas på för mycket!!! Men som vanligt så sitter jag redan i kassan ,mentalt (alltså) och planerar hur jag ska få ihop allt :)


ja vi får se hur det går, men jag vet en viss fröken som inte kommer sova en blund natten mellan tisdag & onsdag :)



tack o tack o hej...


de rockar i statistiken :)


om det är någon gång ni ska bli avis på mig, så är det helt klart nu!!

Vi ska nu prata lite om min statistik på blogg.. de senaste 3 dagarna har jag haft i genomsnitt 4 läsare.. haha sicket skämt ;)

Undra vem jag skriver för egentligen?? :) Kanske e dags att lägga ner den här bloggen nu ? :)

ja detta får nog bli mitt sista inlägg på ett tag..

so long kära ni som läst...

hur funkar det?


hur sjuttsingen gör man om man vill blogga från mobilen..??? jag är ju inte direkt något tekniskt under så...

så jag ber på mina bara knän.. kysser dina fötter.. ja jag kan tillomed tänka mig att komma hem till dig och diska.. eller städa toaletten.. ja jag skulle faktiskt kunna tänka mig att moppa alla dina golv med en tandborste... eller du kanske har en katt, då kan jag göra rent kattlådan.. men där går gränsen!!!

jag skulle verkligen vilja kunna blogga från mobilen...



2 dagar i 1 blogg...


skrev aldrig i går eftermiddag/kväll.. så vi tar det nu istället..  Vi blev bjudna hem till Michael (Peders chef) på middag.. vi fick jätte god mat & vin.. Men eftersom Let´s Dance började i går, så är kl. 20.00 på fredagar helig tid för mig :).. så vi åkte hem strax innan 20. Och min favorit Claudia Galli är ju med.. och hon &  Tobias fick mest poäng av alla :) heja heja heja.. :)
Under middagen underhöll William oss med musik, han spelade på Mirandas synt :)



När vi kom hem fick William gå & lägga sig för han var så himla trött.. bildbevis :



Peder gick upp & skulle kolla till William efter bara 15 minuter och William hade stensomnat på golvet :)


I dag har William & Peder varit ute åkt pulka på förmiddan och jag har varit ute på en uppfriskande lång promenad i kylan .. på eftermiddagen har vi bara tagit det lugnt.. Peder är i väg på whiskey provning med några kompisar och jag och William har haft lördags mys med chips & saft :) vi puzzlade hans nya puzzel som han fick i julklapp.. och han är riktigt duktig även om puzzlena är från 4 år & uppåt så klarar han dom galant...



Nå ja ibland blir de lite knas :) men får han bara grejja en stund och prova sig fram så går de jätte bra



Puzzel nr 2 gick kanon :)



Så här glad blir Liten när allt går som det ska :)


Efter lite hjärngympa med puzzlena så lekte William doktor med kissen :) Signe var väl inte jätte imponerad men snäll som hom är så går hon med på de mesta :)



Nu ska jag kolla på Robinsson Karibien..

godkväll....







Pingu har invaderat Bokgatan..




Köpte Pingu till William igår och tänkte att jag hade därmed hade tjänat in lite egen tid.. smart.. NOT!!! eller den gör i och för sig sitt jobb, William är helt överlycklig han vill se på "Kackan" hela tiden.. men fy faan rent utsagt.. denna helvetes lilla pingvinen går mig på nerverna.. han "tuggar" i ett, på ett språk som ingen begriper.. jag HATAR honom.. nee han är inte ett dugg söt.
William därimot han as garvar högt hela tiden..


William myser med Signe i soffan.. detta är beviset på att det lataste barnet i kommunen har funnit en sann vän i den lataste katten i kommunen..



Den mysiga stunden blev dock kort .. William råkade klappa Signe lite för hårt.. Signe blev rasande och naffsade William i handen.. William börjar stor tjuta ...

Kanske jag ska vara glad för Pingu i allafall, för så länge Pingu är på ligger William som ett ljus i soffan & kan på så vis inte irritera Signe..

Så tack ändå Pingu för att du finns...



Torsdag morgon...


snöar fortfarande ute.. tar det aldrig slut..?? men det är klart hade de inte varit snö så hade jag väl gnällt om de. Vi svenskar är då aldrig nöjda :) På vintern tycker vi att det är alldeles för kallt, så åker vi på semester till Kanarieöarna då gnäller vi för att det är för varmt! Sen kommer sommaren då gnäller vi för att den regnar bort. Solen kommer i september då gnälls det för att den borde ha varit här i Juli/Augusti istället.. sen kommer vintern igen och då ska vi gnälla för att det inte kommer någon snö alls, då var de minsann bättre förra året när det var helt överfullt med snö.

Så det är nog rätt bra med snö ändå.. :) bara lite svårt att aktivera sig tycker jag.. det får nog bli en inne dag i dag... får googla och kolla om det finns nåhra tips på roliga inne aktiviteter för 2-3 åringar :) för min egna fantasi börjar ta slut.. just nu tittar vi på Pippi Långstrump.. eller ja William gör de & jag sitter här och glor.

Ikväll ska jag till skövde .. jag & Åsa ska ut och käka. Kommer bli trevligt :) Jag vågar därimot inte köra bil i detta väder så jag får ta bussen :) men jag får se bussresan som lite extra egen tid :)



Aston & Gretorna..


Nu kan djurskyddsmyndigheten kom om dom vågar.. ha, gick in till fiskarna & tände åt dom och gav dom mat.. Och alla lever!! Aston började direkt simma runt och äta på glaset & Gretorna bara såg allmänt nöjda ut.. Det finns inte ett spår av det tragiska som hände me alla Oskar.. 

Vi har gått igenom många tragiska fisk "bortgångar" dom senaste dagarna.. men nu har vi lovat varandra att gå vidare...





Jag borde inte få ha fiskar?!


Nu kommer historien om dom nya fiskarna som skulle flytta in...

Jag, William & Mia åkte till tibro för att köpa nya fiskar & en värmare till Fille efter Oskars tragiska bortgång i söndags... Glada i hågen kommer vi hem med följande:


1st värmare
1st pump att städa botten med
1st håv
3kg sand
1 burk mat
1st algätare, vi kan kalla honom Aston
3st fiskar (vet ej va dom heter) vi kallar alla för Greta.. känns smidigast så det går ju inte att se skillnad på dom :)



De tre Gretorna, syns knappt med om man anstränger sig kan man se 3 stycker små oranga skönheter.. försökta fånga Aston för en bild, men han tackade vänligen men bestämt nej, då han fortfarande inte känner sig hemma...

Nu kan inget gå fel tänkte jag.. alla Oskar kommer bli jätte glad när 3 brudar & en lite manlig "städare" ska flytta in..
Jo visst.. om jag bara inte hade tabbat mig, jag skulle flytta över alla Oskar i en skål medans jag städade ur auqvariet.. Men jag tog nog för kallt vatten.. Så alla Oskar stendog när dom kom i skålen... ojojoj.. ska jag verkligen få ha fiskar.. eller djur över huvudtaget?? Kommer djurskyddsmyndigheten att komma & knacka på dörren nu? Kommer någon annan få vårdnade om Williams fiskar nu? & Signe då (våran kisse) hur blir det med henne?? får hon bo kvar eller kommer hon också få bo hos fosterfamilj.. Mitt dåliga samvete gnager mig.. men jag försöker tänka att Alla Oskar har det bra nere i de varma kloakerna nu.. äntligen får de vara tillsammans igen..








William Potter...


Här hemma har vi hamnat i någon slags Harry Potter trans.. Till om med William, Han tror att han heter Harry Potter ... Han springer omkring och trollar med salladsbesticken :)



Nu blir det lite vila...

Lite senare kommer historien om när jag skulle städa ur auqvariet ..... för att dom nya fina fiskarna skulle få de fint när dom kom till sitt nya hem....


Oskar är död!!!


Williams Fisk.. algätaren Oskar är död.. han avled i söndagskväll.. Troligtvis av "för kallt vatten" Stackars lille firren frös han alltså till döds?.. men nu är han nerspolad i toaletten och tillbaka bland sina andra döda fiskkompisar i kloakerna..



Nu är det bara tre fiskar kvar.. på fotot ser ni två av dom.. han till höger heter Oskar & han till vänster heter Oskar.. Oskar den tredje gömmer sig bland växterna.. jag tror Oskar den tredje håller på att bearbeta sorgen efter Oskar den lille.. Dom var väldigt "tajta" vänner & delade på allt.

Jag måste vara den sann vän nu och stötta "fickarna" (som William säger) i deras svåra stund.. måste inhandla en värmepump.. Kanske en & annan ny fisk också....


Familjen soffpotatis...


Ja i den här familjen tar vi verkligen vara på våran lediga tid.. minst sagt :)

När William inte sover så "bor" han i soffan...



Med bosse (snuttefilten) & Tutten som sina ständiga vapen dragare :)
De ända ljuden har ger ifrån sig är: Mamma!!!! fil!!! ... efter några minuter kommer ett nytt utrop: Mamma!!! Mer fil!!!



Till alla trötta småbarns föräldrar: KÖP Piff & Puff Räddningspatrullen vol. 3 Detta är den ultimata barnvakten.. 2,5 timme ren underhållning för barn.. Som mamma behöver du inte aktivera ditt barn under hela filmen.. möjligtvis hämta lite fil i mellanåt :)

Alla andra har ju hippa mode tips om alla nyheter.. detta intresserar inte mig ett dugg, så här kommer dagens outfit direct from Bokgatan..



nå va tycks, inte illa va ?? :)
Inköps ställen:

Pyjamas byxor : Herravdelningen H&M ca pris 100:- ( kan bli något svåra att få tag på då jag köpte dom till Peder i julklapp för ca 3 år sedan.. )
Tröja: Från H&M ca pris 129? :- också denna kan bli svår att hitta inköpt för typ 2 år sedan..
Strumpor: 5 pack på hem&hobby .. 40:- dessa går att få tag på, inköpta för ca 2 månader sen.

Ni behöver inte vara oroliga för William, han får komma ut & leka i snön dagligen & han får vanliga mat också! :)

På måndag börjar William på dagis.. kan bli att jag får ta till något vasst för att skära loss han ur soffan.. :)

Jag börjar skolan på måndag.. så då ska jag försöka komma ur pyjamasbyxorna & försöka få på mig ett par sånna där va heter det nu??? Ja visst ja Jeans...






horungar rent utsagt...


jag & Fille gick ut i förmiddas för att nusa i snön.. efter en stund så blev vi sugna på att åka bobb... & vad har hänt under natten?? jo någon/några IDIOTER har varit här och stulit Filles bobb.. faan det är åt helvete fel att sno barns leksaker... jävla horungar rent utsagt..

Så i morron ska vi åka & köpa en ny bobb till Fis.. han ska få den coolaste dom har :)




Vet inte men jag diggar det här kortet.. :)


Godnatt....

något att brinna för?


Ja jag skulle verkligen vilja ha något att brinna för.. något att lägga ner min själ i. Vill göra något viktigt.. Kanske är det de som saknas i mitt liv för att jag ska känna mig hel..

Göra något idiellt för en förening eller en organisation.. Drömmen är ju at kunna hjälpa utsatta barn på ett eller annat vis.. Men fråga är ju hur man kommer i gång.. hur man visar att man är intresserad & vill engagera sig?? Får googla.. det är alltid ett säkert kort..







nu vet jag i allafall..


har ju som dom flesta vet under ett antal månader ransakat mig själv och det som händer runt omkring mig.. Otroligt nyttigt!! Kan varmt rekomendera detta...!!!

Har efter mycke tankar & många tårar fått en helt ny syn på ordet RIKTIGA & ÄRLIGA vänner!!! Jag har verkligen haft öronen på skafft och varit lyhörd.. Och blivit väldigt besviken & ledsen många gånger.. Men nu vet jag verkligen hur saker & ting funkar i vissa "kretsar" ..

Nu vet jag vilka som är mina sanna vänner, vilka som verkligen betyder något för mig!! Och vilka som alltid kommer finnas där för mig.

Jag orkar inte vara bitter över att jag nog inte har så många vänner som jag trodde!! Den energin lägger jag hellre på mina  RIKTIGA vänner...

vad heter det egentligen?


Heter det tvåtusentio eller tjugohundratio? alla säger ju olika.. ? Kvällen i går va trevlig.. vi var på fest här i Hjo .. William var hos Farmor & Farfar.. Usch jag hade sån ångest för att lämna bort honom på självaste nyårsafton.. men Peder lovade mig innan dom åkte att vi skulle hämta William så fort vi vaknade.. William somnade klockan 18 i går kväll hos farmor och sov till halv 9 i morse så hans nyårsafton blev kort :) Det stillade också mitt dåliga samvete så att jag kunde slappna av lite på kvällen..

Jag vaknade somvanligt tidigt när vi har  chans att sova ut :) klockan var nog bara kvart över 8 :) och klockan 10 satt vi i bilen på väg för att hämta våran lille Fis :) så länge klarar jag mig utan min lille kille :) så nu slappar vi alla här hemma .. William kollar på Räddningspatrullen, Peder vilar i soffan & jag surfar runt lite.. I dag blir en slapp dag.. kolla på film och äta massa gott!!!

Här har i allafall inte avgetts några läften om " det nya hälsosamma livet" :)

ha en bra dag....

RSS 2.0