lovar...


godmorron sötarara....

förlåt att jag inte skrev något i går.. va så himla trött efter festen i lördags.. men jag lovar att skriva i eftermidda..


nu måste jag åka till skolan...


puss på rumpan...

godmorgon ...


godmorgon mina kära...

lördag morgon ... jag halv ligger i soffan och kollar på en gammal Beck rulle.Fisen sover och peder slaggade precis in i soffan brevid mig precis, när fis bestämmer sig för att ha sovmorron så vaknar jag och Peder skit tidigt.. as always.....
Fast egentligen så tycker jag att rätt så skönt att få vakna upp för mig själv i lugn och ro.. sätta mig vid datorn och dricka mitt morgon té i lugn och ro.

Ikväll smäller de. 90 årsfesten, men för min del blir de nog hyfsat? lugnt. Jag måste ju försöka hålla lite ordning på min sambo :)

Fisen ska sova hos morfar för första gången.. kommer nog gå jätte bra. Vi var där i går kväll och hälsade på lite och han ville absolut inte gå hem, så han kommer nog inte sakna oss de minsta.

Hinner nog inte skriva så mycket i dag, måste grejja inför festen. Skulle kanske försöka fixa så att jag kan blogg i från mobilen. Undra hur man fixar de??


Ha en bra dag mina små hjärtan.. hör nu små trippande fötter på övervåningen :) Min älskade lilla fis har vaknat...



puss på rumpan...




lilla lilla signe...



Nu får hon snart flytta min älskade lilla signe om hon inte skärper sig. Aja baja kissen... Hon har klöst sönder våra 6000 kronors skinnstolar.... morrr...



ne kanske inte flytta föresten.. men om du inte blir snäll Signe så får du bara äta torrfoder resten av ditt liv mohahaha... ingen mer mumsig blötmat hör du de.... eller så säljer jag dig till högstbjudande och köper nya stolar för pengarna... :)




toblerone...


som vanligt blev de inte mycke av det jag tänkt att göra gjort.. Jag och William åkte till Peders mamma och fikade lite då ville svärmor till hem & hobby.. inte mig emot :) så de blev en sväng dit.. och de blir ju alltid lite shoppat där även om man inte planerat de.. lite ljus, diskmedelspump, ljushållare och en ljuslykta.. och en STOR toblerone såklart :)

Men städat har jag faktiskt gjort lite :) damsugit och plockat med disken och nu tvättar jag för fullt.. måste ha allt rent i morgon när vi ska på fest så att de finns massor? att välja på :) eller snarare något att välja på :)

Ser fram emot festen i morron  väldigt mycket. Kommer bli super skoj och full ska jag bli :) de vill jag lova :)


puss på rumpan...

veckans bästa dag....


äntligen är fredagen här... veckans bästa dag.. hela helgen framför oss.. underbart. Vad händer i dag? Storhandling, ombesiktning av bilen, skulle behöva hitta någon snygga tröja/linne till festen i morgon men jag orkar inte springa i affärer, får ta någon av mina gamla trasor som hänger i garderoben, lite städning behövs också.. helvete va damråttorna förökar sig fort.

Sen när allt detta är gjort så blir de idolmys i soffan..

Skriver mera senare sen, nu måste jag försöka få till någonslags frisyr.. och ett fejs...





Jag och en nyvaken Fis önskar Godmorron........



nu får de banne mig vara nog...


ja de bestämde vi oss för i dag.. jag och min älskade sambo satt och diskuterade våran ekonomi. Och kom fram till att vi har en hyfsad inkomst varje månad men ändå försvinner alla pengar.. och vi vet knappt vart.. eller jo en del vet man ju såklart.. men alla dessa jävla (rent ut sagt) små handlingarna tillexempel som man gör varje månad å all onödig skit man köper..

Så från och med i dag så har vi infört att alla handlingar vi gör under december månad ska bokföras.. varenda lite pryl.. varenda gång vi handlar något ska vi skriva upp på våran lista vad vi har handlat och för hur mycket!! Usch det ät aldrig kul att se hur mycket pengar man gör av med.. men väldigt nödvändigt..

ja vi får se va slutsumman har blivit i slutet av december...

Hur gör ni för att hålla koll på ekonomin??


Nu ska jag natta Fisen..




Natt natt hälsar Fisen....



längtar längtar längtar...


händer mycket roligt i helgen som jag längtar efter.. på lördag är de ju grabbarnas 90 års fest... kommer bli kalas kul.. sen på söndag kommer årets höjdpunkt... adventspyntningen!!!!!


de är den mysigaste dagen på hela året nästan .. :) man går och putsar och fejjar och sätter upp mysiga adventsljusstakar och dricker glögg...

åh vad jag längtar ...

redig e jag...




Har kommit hem och duschat.. äter nu frukost.. struntade i affären och tog mig ordentlig joggingrunda istället.. exakt 32 minuter 8 sekunder och 4 hundradelar var jag ute..

så här efteråt känns det väldigt gött i kroppen.. men jädrar under rundan va jag inte särskilt katig..jag är ordentligt otränad.. man vet att ens krafter är slut när fingrarna svullnar och de sticker i fötterna :) men de som vet säger ju att det blir lättare och lättare för varje gång.. så hoppas nu att min motivation stannar kvar hos mig ...


gomorron....


Onsdag morron.. mitten på veckan.

I dag blir det inte mycke utöver de vanliga.. börjar klockan 11 i dag .. matte och engelska står på schemat.. ska kolla på film på engelskan .. blir nästan lite flaschbacks till högstadiet. De var alltid så mysigt när man fick kolla på film i skolan.. :) vilket fall som helst så ska vi se " Bend it like Beckham".
Kan bli intressant :)

Nu är det dax att klä på sig jogging kläderna och ge sig ut.. i dag får det nog bli en kombo.. för jag måste hinna handla innan skolan och vi har ingen bil så jag får väl ta en power walk till affären istället..

Ber till gud att mina power walks och jogging rundor ger lite resultat..  :)


puss på rumpan...

effektivitet kallas de...


i dag har fröken varit otroligt effektiv.. jag har gjort ett matte prov, lämnat in min svenska uppsats, tvättat tre maskiner tvätt .. se där slå de om du kan ?? :)

allt för att få så mycket tid över för min son som möjligt.. i eftermidda ska vi bara kolla på film och mysa.. inte ens laga middag .. för det ska min underbara syster komma hit och göra...  .. jag e så nyfiken på vad som kommer bjudas i eftermiddag.. hungrig är jag med för den delen...

nu ska jag hämta min lille-fis...

puss på rumpan....

hemma igen..


kom precis hem igen.. har gjort mitt prov nu.. känns ganska bra i magen :) hoppas att de blir godkänt.. det är mitt enda krav :)

nu ska jag käka lite lunch och kolla på "mamma till en mördare" ..

lektion klockan 13 igen... hörs sen då?

...puss...

matte prov..


sitter här och äter lite frukost.. det är viktigt att äta ordentligt innan om man vill prestera bra.. och de vill jag ju såklart för jag har matte prov i dag... ucsh jag får ont i magen bara jag tänker på de.. varför blir jag så nervös.. det kan ju bara gå på två sätt...

satt i går och skrev nästan färdigt min vetenskapliga uppsats i svenska.. tycker att det är så svårt med vad som måste finnas med och vad som helst inte ska finnas med. Det är korrekt sidnumrering, fullständig källförteckning med förlags orter, tryck år.. rubriken och underrubriker. indrag i texten och sidfötter och redovisning av bilder... arbetet behöver inte vara inne förens nästa torsdag men jag vill få in de så fort som möjligt så jag kan börja med den sista redovisnings uppgiften i svenskan.. för då ska jag ha hunnit läsa ut min roman på 680 sidor och hålla ett föredrag inför klassen om författaren..

sen är det inte så många uppgifter kvar den här terminer.. efter i dag så är det bara de två svenska uppgifterna och två prov i engelskan.. känns skönt att det börjar lätta lite på trycket i skolan.. kanska jag kan få en lugn och mysig jul utan massa press i från skolan.. den 16 december slutar skolan och börjar igen den 11 januari.. så nästan en hel månad är jag och fisen lediga..

i går va jag faktiskt ute på en jogging runda.. första på säkert .. ja jag vet inte hur länge. Himla va skönt de va.. va så himla skönt att få rensa skallen lite och sortera lite i allt kaos som försigår inne i min lilla hjärna...
i morgon börjar jag inte förens 11 så då har jag tänkt att ta mig en ny runda..



nu ska jag försöka plocka i hop mina prylar och ta tag i livet.. om en timme börjar mitt prov.. håll alla tummar och tår för mig..



..puss....

köpte...


å jag köpte en sån fin grejj på ljuspartyt.. en buddahfigur som är ljushållare.. svårt att förklara men ni får se när jag fått hem den..

annars har vi haft världens slapp dag i dag.. familjedag <3 ....



mitt älskade busfrö..





kvällen kommer mest innehålla slapp i soffan med sambo och tv .. de kan bara bli bra...


natti natt på er ....

tre nya favvo bloggar...



Jag har tre nya favorit bloggar...

1. Claudia Galli (Ni vet dottern i svensson svensson). claudiagalli.se
2. Josefin Crafoord. www.finest.se/JosefinCrafoord
3. Katrin Zytomierska. www.finest.se/KatrinShulman


läs dom :)

till svärmor...


klockan fem ska jag infinna mig hemma hos svärmor.. ljusparty står på schemat. Mysigt, köpa massa fina saker som piggar upp lite i mörkret.

tyvärr lite dyrt på sånna där ställen kan jag tycka .. men något måste jag ju köpa såklart.. :)

skriver mera ikväll...

..........

en vecka till advent..


japp veckans sista dag.. i morgon är de ny vecka nya tag.. veckorna går så himla fort.. Vet ni, redan nästa vecka är det 1a advent.. gud så mysigt.. jag älskar advent och allt va de innebär.. det blir lite ljusare i höst mörkret när alla ljusstakar kommer fram.. det innebär också att de är tillåttet att frossa i pepparkakor, glögg och PEPPARKAKSDEG :) och sist men inte minst så innebär de att jag får shoppa lite .. för varje år behövs det lite nya advents pylar.. en ny ljusstake eller andra dekorationer...
Sjäv funderar jag på:



395 kr på Åhlens...


blev jätte kär i denna även den från åhlens 175 kr...

Ja gud jag skulle kunna shoppa stora hål i plånboken inför advent..  Blir nog en del budget shopping på Hem & Hobby också.. Det är en kanon butik..


.....

så jäkla skön lördagkväll...


Egentid ikväll.. välbehövligt för mig känner jag :) William somnade som en stock när vi kom hem från Malin & Urban..

ligger i soffan å kollar på Robinson premiären.. ja man slutar aldrig att förvånas.. i år kommer de nog bli mycke intriger.. ett läger med bara tjejer .. kan ju bara sluta på ett sätt eller ? :)

Smart brud kommentar kläcktes såklart : Jag e lite besviken.. jag trodde vi skulle få bo på en lyxstrand..

va?! har du aldrig sett Robinson eller? Sen när kom dom till en lyxstrand.. tävligen handla väl om att överleva .. inte om vem som är brunast när ni kommer tillbaka till sverige..




Ja detta kommer följas slaviskt :) iallafall så länge tjejlägret finns kvar :)

Ni kollar väl??


För övrigt blir de sängen tidigt.. har jag planerat.. Peder är på fest med gamla kompisar :) så jag ska bara skämma bort mig själv.. efter Robinson blir det en lång dusch sen hopp i säng.. för fröken Lommerin....






lugn lördag och godiskväll...


har haft en underbart lugnt i dag.. tog en morron promenad innan frukost.. efter frukost gick vi ut i trägår´n .. krattade upp massa löv och jag planterad lite växter i en kruka som står så fint vid ingången.. William röjde runt och lekte pang pang och hjälpte mig att plantera lite :) . Sen var det dax för lunch och vila.. jag tog en promenad med Fis i vagnen så att jan skulle somna gott medans Peder damsög och plockade lite .. William sover fortfarande .. 2.5 timma senare.. men det är bra de för ikväll ska jag och William gå till Malin och Urban och umgås lite så då gäller de att han är på topp humör.. för Malin är galen och har alltid massa upptåg på gång :)

Gissar att de kan bli lite godiskväll ikväll också..  sitter just nu och drömmer om en påse med Salt & blandat..

sitter och tittar runt lite på utbildningar.. har nog fått ett humm om vad jag vill .. men måste tänka ordentligt för jag ångrar mig så ofta .. velar och velar och velar..


ne nu e de nog bäst att jag väcker Fille ur hans törnrosa sömn...


...love....

bästa video..


detta är förmodligen århundrades bästa video...

Michael Jackson - Beat it..   

Va inte sett den?? KOLLA NU!!!




loppisfynda...


Ett tips till er som inte e så fina i kanten, precis som jag... Köp leksaker till kidsen på loppis.. finns ingen anledning att köpa massa nya dyra prylar när man kan köpa för ofta mer än halva priset på loppis och sakerna är ofta näst intill oanvända oftast.. det finns tyvärr ett oförtjänt rykte om att loppisar är gamla och slitna och smutsiga.. så fel så fel..

Många av Williams leksaker kommer i från loppis.. och han leker lika bra med dom som med de nya leksakerna han har .. det ni!!!



Jag är i allafall säker på att många av Williams julklappar kommer komma från loppis.. för då kan han få många fler :)


LOPPIS LOPPIS LOPPIS.....

julklappstips till kidsen..


Fille fick detta underbara DUPLO av sin moster..



Så himla gulligt...



William total gillar de...



DUPLO är tyvärr ganska dyrt .. men man kan ju köpa små serier i taget...

Jag kan lova er.. när era kids öppnar sina paket och ser detta .. blir dom galna :)



eftermiddas kaffe..


tar mig min eftermiddas kaffe samtidigt som jag ska fortsätta med min svenska uppsats.. har nog lagt ner ca 40 timmar på den nu så jag ber till gud att den blir godkänd. Var och handlade lite förut köpte en ny film till Fis han blev överlycklig .. ja jag vet att han tittar på film mycke men han har faktiskt lekt ute också.. så de så. Jag köpte mig ett par nya leggings för de var jag värd :)

om ett par timmar är de dax att bege sig mot överrasknings grejjen.. som vanligt är problemet va man ska ha på sig.. en helt ny garderob vore trevligt :) men i nästa liv kanske jag är miljonär och kan köpa precis vad jag vill när jag vill.. * dream on*

Tittar på förlossningsakuten smatidigt som jag skriver.. jag blir allt lite nostalgisk.. shit vilken känsla de va att få upp världens finaste lilla kille på bröstet, saknar den dagen..



Hans pluttiga lilla armband....

samtidigt som jag hela tiden är så stolt över alla framsteg min Fis gör.. bara längtar till alla ny framsteg som kommer att komma. Att han blir äldre och lär sig nya saker .. <3



Älskade lilla skit unge.. jag hoppas att när du blir äldre kan blicka tillbaka och tycka att du har haft en lycklig barndom.. det är allt jag hoppas .. det är det enda som är viktigt...

Shit jag älskar dig så att de värker i hjärtat, tack för att förgyller min dagar älskade Fis..



ledig every single friday...


Godmorron kära min...

Soviyt så där halv kass i natt.. William kom in strax efter att jag somnat i går.. sen tog han sig friheten att knö ut sin mamma, som ofrivilligt fick ta sitt täcke och lägga sig i gästrummet. Men de är okej jag gillar att sova där inne med :)

Syndade och åt pizza i går.. attans, till på köpet drack jag julmust också. Jag har väldigt svårt att stå emot dessa frestelser. Så i dag får de bli en power walk innan frukost. Ett måste ska nog gå direkt när jag skrivit klart inlägget här..

Annars blir de en lugn ledig fredag hemma för mig och Fis, vi ska åka och handla de blir vårat stor projekt..

Jag och Peder ska i väg och på hemligt födelsedags firande ikväll.. kommer bli trevligt. Bilder från de kommer senare ikväll när vi kommit hem.


Min son har kommit in i något slags sjuta pang pang stimm.. Bildbevis:



En pang pang i handen.. (bandykubba) och en annan pangpang (en träslev) instoppad i blöjan.. ifall fienden anfaller..

Ne om man skulle ta och ge sig ut på den där powerwalken då...















stick i armen..


äntligen är vaccinet på rätta stället... i Williams kropp.. och jag känner mig genast lugnare. Han va så redig när sköterska stack nålen.. bara lite arga miner precis när vaccinet sprutades in men sa va allt lugnt igen.. han blev så lycklig när han fick ett klistermärke efteråt.. sen hoppade han så snällt ner från britsen och sa hej hej till sköterskan och hoppade jämnfota ut genom dörren .. :) min stora kille



Men man får absolut inte pilla på plåstret det är " baja baja " :)

Min favvo tidning damp ner i brevlådan i dag.. Mama .. kan verkligen rekomendera den ... massa trevliga intervjuver och annat smått och gott som piggar upp vardagen..




I kväll blir de mys i soffan.. kära syster är på väg med pizza :) tur att det är långt kvar till bikini säsongen :)












äntligen ska fisen vaccineras...


vårdcentralen ringde .. tack och lov. Klockan halv två ska vi vara i tibro på vårdcentralen .. min hjätefis kanske slipper få knorrsjukan...





so long...

falskt alarm


känner mig pigg i dag så de va nog ingen svininfluensa.. tack och lov.. har ringt vårdcentralen igen så nu hoppas jag att dom ringer tillbaka i dag.. så vi kan få vaccin.

Jag kände mig kanske hängig och så för att jag var så himla trött igår.. Men bara att William var världens gulligaste unge hela morgonen i dag gjorde att jag känner mig som världens lyckligaste och piggaste .. vi hann till och med leka PANG PANG innan de var dax att åka till dagis ..




William in action med skohornet och tvkontrollen som pangare :) Hans leksaks pickadoll duger inte att PANGA med :) puss på dig min gullonge <3

Nu ska jag göra mig i ordning för att gå till skolan ..

Bye the way jag har faktiskt namnsdag i dag.. Elisabeth  Grattis till mig och alla andra Elisabethare...




är det svinet som har intagit min kropp?


min lilla kära Anna va precis här och hälsade på mig. Alltid mysigt att sitta och snacka lite skit me dig stumpan. Jag började plötsligt känna mig konstig i kroppen..Min första tanke var så klart svin influensan...jag blev lixom frusen, fick ont i huvudet och ont i tänderna. Precis samma symtom som jag brukar få när jag är på väg att bli sjuk. Ja jag vet jag överdriver säkert.. men jag blir så orolig.. inte så mycke för min del men tänk om William blir dålig.. usch jag vågar inte ens tänka på de.. Ber till högre makter att de bara är inbillning. Jag vill kunna skydda min älskade fis mot allt ont .. har ju inte hunnit få någon vaccinations (?) tid än.. har försökt att ringa i dag men de ringde aldrig tillbaka (SKRÄLL !!!)

Ne jag ska krypa upp i soffan igen och försöka kurera mig till i morgon .. har viktiga svenska lektioner att gå på i morron..

...love....

har detta inträffat förut??


känns som detta har hänt förut .. senariot är snarlikt något som en eller flera gånger förut.. Jag vaknade klockan 04.47 av att det står en liten man i ministorlek intill min säng och säger: Naka mamma .. Ja ni känner också igen de eller hur ?

Just nu ligger William i soffan och kollar på Tarzan.. Han har sin snorgröna sparkdräkts pyjamas på sig så han ser nästa ut som Tarzan själv .. Jag sitter här i fotöljen oförskämt pigg för att klockan bara är 05.40... Så jag tänkte att det är lika bra att jag forsätter på svenska uppsatsen medans jag har energi för när jag har lämnat william klockan 8 så kommer jag förmodligen vara så trött att jag kan stå och sova .. och jag börjar ju inte förens 11 så jag får vila innan skolan i dag...

godmorron ...


wastedcherry...


kvällen är snart till enda.. bara desperate housewives som står emellan mig och sängen.

Anna har äntligen börjat blogga igen. Måste ju såklart tipsa om den.. http://wastedcherry.blogg.se

Det vara de sista för ikväll..



julklappstips


ja de är dax att börja spana omkring efter lite klappar nu.. i år kommer min familj inte köpa klappar till alla vuxna.. jag kände att jag inte har råd med de nu när jag får studielån så min familj bestämde att alla köper en klapp för cirka 100 kr och sen spelar vi tärningsspel om klapparna :) mysigt också och spela lite familjespel .. därimot så ska jag köpa till Peder och Fille såklart..  Så snälla vänliga själar där ute lite tips på julklapp till min älskade sambo..

William är inga större problem att köpa till :)


Grejer till hans BRIO tågbana....


Mer DUPLO vill han nog ha min fis....


Och äntligen börjar han bli stor nog för en bilbana ... tycker Peder :)

Ja de blir nog inga problem att köpa till Fille i allafall... måste ju även hitta massa småpaket till hans paket-adventskalender...




världskrig bröt ut på Bokgatan...



De senaste dagarna är de precis som att en bomb har slagit ner i huvudet på William.. han har trotsat om möjligt mer än vanligt.. Han har blivit en fürer, en riktig gestapo.. gapar och skriker och hytter me knuten näve.. totalt förändrad. Han har under en kort period utnyttjat mammas trötthet och fått som han har velat.. har man gett han lillfingret så har han tagit hela handen.. Men sen några dagar har mamma och pappa tagit över bestämmandet igen och detta har fått öderstiga konsekvenser, hack i parkett golvet, rispor i tapeten, målat på tvn .. ja de tar inte slut. Mamma ber till gud och hoppas att det inte är svininfluensan som har fått en snetändning i William kropp.. det är ju som sagt ett svinaktigt beteende.. Men håll alla tummar och tår för att våran fürer drar sig tillbaka och att vi får tillbaka våran ängel...

VS.              


Hejja Fis ängel måtte du komma tillbaka till mamma och pappa snart......




go eftermidda...


god dag min kära...  måndag i dag. Inge vidare tycker jag.. jag är alltid så himla trött. Borde ju egentligen vara jätte pigg på måndagar eftersom man har kunnat vila ut hela helgen. Hade lektion mellan 08.30 och 11 .. känns skönt att jag gjort redovisningen av mitt arbete nu.. nu kan jag fokusera på nästa arbete.. tror äntligen att jag har fått in en studie teknik... :)

klockan är strax tre så när jag skrivit klart här så är det dax att hämta Fisen. Just nu halv ligger jag i soffan och kollar på Wallander. Jag ringde vårdcentralen förut angående vaccin till William. Jag skulle ringa BVC i morgon och få en tid inbokad. Hoppas bara han inte hinner bli smittad innan han får vaccinet.

I kväll blir de lugnt här hemma.. middagslagning, köttfärsås och spagetti såt på menyn.. sen blir de mys i soffan med Fisen och sambon ...


Ne nu måste jag masa röven ur soffan och ta en promenad bort till Tryggis och hämta Fis.





Älskar dig min fis....



.... love....


slapp i soffan...


jag har övergett min uppsats för kvällen.. slappar i soffan framför Vem kan slå filip & fredrik.. dålig tajming för samtidigt på canal plus så visar dom What Happends in Vegas .. en av min favorit filmer.. så vi får sappa fram och tillbaka emellan programmen.. William har fortfarande inte somnat efter två timmars kamp.. men jag är envis jävlar.. :) men tillslut somnar han väll :)

Här kommer lite bilder på Peders presenter...


En bok om hans idol Elvis och en 12 årig Whiskey


En ny rakmaskin, tack och lov. Den gamla låter som ett tröskverk


Whiskey glas


Michael Jackson samling... den va helt fantastisk.. KÖP!

Han fick även presentkort och pengar och massa blommor och choklad... men de sist nämnda är näst intill slut.. fröken Lommerin kan inte hålla fingrarna i styr...


hörs i morron ....





skolarbetet...




ja här sitter man en söndagskväll .. försöker få ihop min vetenskapliga uppsats om Christofer Columbus. Med kaffe koppen som sällskap så går det rätt bra endå.. Kände mig så himla hängig förut och William har också känts varm till och från i dag.. men vi piggnade till lite efter eftermiddags vilan.. kanske beror de på att en viss herre bestämde sig för att nattsudda ett par timmar i natt.. I morgon är det skola igen.. dax att lämna in arbetet i engelskan och prata inför klassen om mitt arbete.. ber till gud att detta ska gå bra :)


Annars har det varit en väldigt lugn dag i dag. Peder blev jätte nöjd med sitt 30 års kalas i går.. Han fick jätte fina presenter bilder kommer senare.



Har precis nattat William. Han var inte särskilt sugen på att sova men det är ju dax för dagis i morgon igen och då gäller det att vara pigg :) Just nu ligger han och bankar min pannkaks stekspade i sängramen.. allt för att det ska höras att han är missnöjd :) När det inte hjälpte med stekspaden så började ha "huta" (skjuta) med sin bandyklubba som han använder som pickadoll...

Nä nu är det bäst att jag går in och styr upp hans kvälls aktivitet hör jag.. nu får stekspaden och bandyklubba följa med mamma ner i köket och Fisen ska ligga som ett ljus i sin säng.


.....love....

jag är lite bitter just nu...


Jag gick och la mig direkt efter att jag skrev förra inlägget.. klockan va strax efter 24.. jag satte på en dålig rulle och hade sten somnat efter 10 minuter.. då har jag inräknat i den tiden: borstat tänderna och kopplat in dvd i sovrummet..Och jag sov som en prinsessa efter en lång dag... klockan halv tre kommer min kära sambo hem från krogen .. lite små dragen och väcker mig för att berätta att han har haft en den bästa 30 årsdagen han kunnat tänka sig.. sånt blir jag total såld på :) så vi låg och pratade lite efter ca 3,5 minut kommer en viss liten Denzler junior inknatande till oss.. och han ville defenitivt inte somna och tro mig jag kämpade för att han skule somna .. men icke.. så det vara bara att gå upp.. och eftersom det är Peders födelsedag så fick han sova.. men gissa vem som tänker ha sovmorgon i morgon.. jo för det tänker bitterfittan Lommerin ha!!!!



Så här trött är William 03.30 på natten....
Hade han inte varit så söt så hade han fått packa sin resväska och flytta till grannen.
Nu är klockan 04.10 och jag ber till gud? att han snart tänker somna annars tänker jag flytta in hos grannen.




slut för i dag tack för i dag...


har varit en lång dag med kalas... haft väldigt trevligt med våra respektive familjer <3 nu e fröken så trött så ögonen går i kors .. så nu ska sängen besökas under många timmar hoppas jag :) Peder följde med några vänner ut för att fira sin dag.. det är han värkligen värd..

så godnatt mina vänner skriver mera i morgon...


...love....

...........




Massa grattis till dig på din 30 årsdag älskling!!!!

Love U!

tomorrow....



Idol kväll hemma i soffan...
Längtar till i morgon.. väcka min sambo med frukost på sängen med massa presenter..

Grattis i förskott älskling......



Störst av allt är Kärleken...


i december så är det fyra år sedan vi blev Han och Jag.. på julfesten med jobbet.. jösses jag blev verkligen tokkär på en kväll..  jag hade ju spanat in killen hur länge som helst.. ni vet han som man smyg kollar på utan att någon ser.. ni vet han med häcken som man kan dö för :) men hade aldrig haft en tanke på att vårat liv skulle bli så här :)

Efter redan 5 månader hade vi William i magen.. absolut totalt oplanerad.. men världens mest fantastiska unge.. Det är tufft att bli gravid och få barn så tidigt i ett förhållande. Man känner knappt varandra och man utsätts för massa olika prövningar, hormoner upp över öronen osv.. som tjej är man ju ganska känslig under denna period.. :) och stackars kille står brevid och tror att han blivit ihop med ett psykfall :)

Så början var tuff för oss.. även om vi såklart älskar William mest av allt så blev livet totalt annorlunda mot vad vi hade tänkt.. bara tre dagar innan vi fick veta att jag var gravid så satt vi och planerade en underbar skidsemester till Italien.. Och allt kul vi skulle hitta på under en snar framtid.. Efter tre dagar slogs alla drömmar och all planering undan.. tro inget annat vi var såklart jätte glad för att vi skulle få en bebis!! men samtidigt blev allt uppochner vänt..

Hela förhållande prövades på alla plan. Och tiden efter förlossningen är ju en prövning i sig..  att helt plötsligt ha ansvar för ett litet litet knyte som man knappt känner.. alla sömnlösa nätter .. amning som inte funkar...

Det fanns väldigt många stunder som jag hade lust att "kasta in handduken" och är i dag så otroligt glad att vi har kämpat oss igenom det..

Jag tror att i dag är vi så otroligt starka tillsammans.. vi skulle klara vad som helst!!! inklusive lösa världs freden  :): Alla hävdar att det är så viktigt att man är lika på alla plan om man vill ha ett långt och lyckligt förhållande.. För mig och Peder är det tvätom.. vi är lika på några få plan tex klädsmak och inredning :) annars är vi otroligt olika .. fast för mig är det posetivt... vi kompleterar varandra  otroligt bra.. han lugnar mig när jag blir stressad med saker, han hjälper mig tillbaka när mina svackor kommer..

Det jag vill säga med detta inlägg är att : Peder, jag älskar dig mest av allt  (Ja fisen också såklart)
Utan dig hjärtat så snurrar inte min värld.. Jag hoppas och tror att det kommer vara vi alltid alltid alltid. Du är den bästa pappan William någonsin kunde få!! I morgon fyller du 30 år och jag verkligen hoppas den dagen du fyller 60 att jag fortfarande får vakna upp vid din sida. Du är den underbaraste och jag älskar dig mer än någonsin och det blir bara mer och mer. Du växer i mina ögon varje dag.. Efter fyra år så förvånar du mig fortfarande hela tiden.. Tack för att du förgyller mitt liv, Underbaraste jag kommer alltid att älska dig.





jag e så trött i kroppen...


oj vad jag har städat.. hela övervåningen är helt ren!!! damsugit moppat dammat och skurat hela toaletten.. men gud så skönt när det är klart. Nu har jag bara undervåningen kvar..

Jag och fisen tog en promenad till affären.. himla skönt.. så en e jag så trött i benen.. jag skulle behöva vila lite känner jag men william är inte särskillt trött värkar de som så jag får väl bara bita ihop :)

Just nu sitter jag här å surplar på glögg.. å va jag e total såld på glögg.. ska nog gå ner och fråga william om han vill se en film med mig i sängen så kan jag ju passa på att vila lite :) smart!!! :)


snark....

hemma med William ...


Min Fis har sovit som en ängel i natt.. han somande vi 8 tiden i går kväll ungfär .. och sov ända till kvart i 8 i morse.. tack gode gud för host medicin :) men han får vara hemma i dag också så att han kan vila upp sig ordentligt. Och för mig är de nog bara bra för min huvudvärk är fortfarande jobbig så jag hade nog inte orkat hela dagen i skolan i allafall så jag passar på att kurera mig jag med ...

Blir storstädning av huset i dag.. så gött att göra de innan helgen.. sen på lördag är de kalas för Peder och då måste det ju vara städat och fint ... Håller på att planera inför våran renovering av sovrummet.. hoppas det blir snart.. vantrivs verkligen i sovrummet. Finns ju bara en säng och en tvbänk och en tv .. plus 1 sänglampa .. dessutom är den trasig, sänglampa nr 2 ligger på golvet brevid min säng för den har William misshandlat med sin bandyklubba!!! skitunge.. :)

Vi har bara lite svårt att bestämma oss hur vi vill ha det.. men som tur är så har vi ganska lika smak. Bara hoppas att vi orkar ta tag i renoveringen snart så att det blir av..

Ne nu ska jag slita fram snabeldraken och städa av övervåningen ordentligt.. skriver mera senare om jag hinner blir klar med min städning innan midnatt :)


....love....






bilen inte okej..


i dag har vi besiktigat bil... och den va ju inte helt hundra .. så de va bara att svänga förbi vår lokala bil mek när vi åkte hem.. fick ett kostnadsförslag på vad kalaset skulle gå på.. 7000! yes.. så jäkla rockigt..
men det är ju såklart ett nödvändigt ont.. och jag skulle aldrig klara mig utan bil så de är bara att betala och se glad ut :)

när bilen är ombesiktigad och klar så åker den ut för försäljning.. vi har tänkt att skaffa oss en lite mindre modell.. kanske en golf eller något liknande.. ja vi får se det får tiden utvisa som det så fint heter :)

ne nu e de snart nattinatti för fröken.. ska bara kolla klart på Oskyldigt dömd först..

....love....


"läpp jobb"


varför varför varför ... förstöra sitt ansikte på detta vis med dessa "läpp jobb" jag behöver väl inte nämna några namn men..   spruta in gojjs in läppen för att få snyggare? plutmun.. och som krydda på de lägga på fyra lager med läppglans.. tycker ni själva verkligen att det är snyggt .. min personliga åsikt är.. fyyyy faannn va fult!!

jag absolut ingen make up artist.. snarare tvärtom jag är total kass när de gäller smink osv.. men skulle de inte räcka med att lägga på läppglans eller har jag missförstått själva funktionen av läppglans ?? ska inte läppglans göra så att läpparna ser fylligare ut??

nå ja fake faces.. hoppas ni kommer ha kvar er naturliga läppar den dagen ni bestämmer er för att sluta blåsa upp dom.. finns de inte en risk att läpparna blir lite uttöjda av allt uppblåsande och tappar sin naturliga form ... ja de e klart man kan ju välja att blåsa upp dom resten av livet det är ju också ett alternativ.. ja de är ju upp till var och en ...  lever ni kanske efter Barbie Girls livs filosofi... "life in plastic is fantastic"






vitamin..


tror jag just kom på mysteriet med min huvudvärk.. jag har under en lite längre period ätit vitamin tillskott varje dag.. behöver verkligen detta för att hålla mig pigg.. särskilt så här på hösten. Och nu har jag slarvat och inte ätit dom på ungefär två veckor.. tror faktiskt att det är det som gör att jag får huvudverk.. så nu måste jag ta tag i detta igen.. får se om huvudvärken försvinner om ett par dagar om jag får i mig vitaminerna regelbundet igen... hoppas hoppas...


så nu ska jag genast springa ner och ta ett piller :)




ingen mjölk i téet...


jag brukar inte ha problem med morgon humöret.. jag har alltid varit en morgonmänniska.. Men när det inte finns mjölk till mitt morgon tée då går fröken bärsärkargång här på Bokgatan. Faan att jag inte tänkte på de i går kväll.. ja ja jag får väl åka och handla när affären öppna..

Inte nog med det.. natten har varit ett mindre helvete.. min lillefis har ju världens hosta.. och som vanligt blir det värre på natten.. och jag mitt virriga lilla spån glömde ge han host medicin i gårkväll så stackars liten hostade o hostade o hostade fram till 24 .. sen gick jag faktiskt in och väckte han så att han fick lite medicin.. senville ju inte fisen somna direkt så vi kollade på film en stund.. men efter en och en halv timme somnade han om.. och då kunde ju jag inte somna såklart så jag kollade på twilight en stund.. jösses helt fast blev jag men sömnen tog överhand så jag får se klart den ikväll.. kan verkligen rekomendera denna rulle...

Fille får vara hemma från dagis i dag. Så jag och Peder får turas om att vara hemma i dag.. jag måste gå på matten klockan 11 .. så då får Peder komma hem en stund, sen åker han och jobbar efter lunch igen så då får jag vara hemma.. men de kan vara lite skönt med en ledig eftermiddag..

Klockan 16 ska bilen besiktigas också.. och när vi ändå är i tidahol så ska vi nog passa på att svänga in på lindex å köpa lite kläder till Fisen.



Nu ska jag krypa ner i sängen hos Fis igen och se på Pippi..

skriver mera sen


....love....

hemma igen..


varit en helt okej dag i skolan.. förutom att jag aldrig riktigt vaknade till i dag.. försökte få lite ordning på mitt utseende som sagt i morse men de gick inge vidare så ja tyvärr är nog katten Gustav fortfarand ett strå vassare än mig.. men ska snart hoppa in i dusch tänkte jag och när jag kommer ut där i från så kommer jag vara 10 gånger fräschare än Gustav..

i eftermidda blir de bara slapp och mys hemma, ska försöka bota min huvudvärk som vägrar ge sig.. men nu är alvedon på väg hem.. min kära sambo lovade att köpa med de ..men som vi (kvinnor) vet så är sedan tidernas begynnelse  karlarnas minne lika långt som deras näsa räcker .. tyvärr verkar deras utveckling inte kliva framåt.. så jag får nog ringa en extra gång och påminna :)

min lille man här hemma håller på att få världens hosta.. fy attsingen.. kom just på att  huvudvärk och hosta är två tecken på.. ja just precis "svinet" jag hoppas verkligen inte att det är detta som är på gång.. nu blev ja väldans nervös kände jag måste genast googla lite om denna pestsmitta..


skriver mera senare...


....tack o hej....

morr´n morr´n


sitter här framför datorn igen och gnuggar min geniknölar.. försöker få ihop den här jävla framsidan till engelska arbetet.. men som vanligt så är inte inspirationen och kreativiteten på topp.. får fundera på de under dagen för ikväll måste de bli klart!

har mattelektion klockan 10 i 10.. sen håltimme mella 11 och 13 sen svenska mellan 13 och 15. sen i eftermidda åker jag nog hem till syster och ber om lite hjälp med framsidan.. hon e så bra på sånt..

har sån fruktansvärd huvudvärk .. har haft till och från i ett par dagar.. måste köpa alvedon för dom e såklart slut när man behöver dom som mest.

Ne nu e de dax att försöka få ordning på skatbo´t på huvudet och vore skönt om jag kunde få till ett litet face också ser just nu ungefär så här :



ne inte ens de här var en rättvis jämförelse, Gustav e faan snyggare är mig just nu


Men nu e kaffet i alla fall på gång.. kanske blir de bättre då..


........love............


måndag kväll...


har precis skrivit klart de allra sista på mitt specialarbete i engelskan.. bara att skriva ut de kvar.. nej förresten jag måste göra en framsida också försjutton.. och typiskt precis när jag skulle skriva ut mitt arbete förut så va de så klart slut i färgpatronen i skrivar´n.. så de blir till att köpa en ny sådan i morron..

Nu när detta arbete är klart så är de bara att ge sig på nästa.. nu väntar en vetenskaplig fakta uppsats i svenskan... fy tusan.. me jag tror jag har koll på vad jag ska skriva om.. måste bara kolla med läraren om det är ett godkänt område..
nog om skolan..

började med nya nattningsrutiner för lille-fis i dag.. gick mycke bättre än jag hoppats på... tog ca 2 timmar men till slut så sov han som en liten gris :) 

ska gå och lägga mig nu tänkte jag.. ska se lite på twiglight.. stavas de så? ja i allafall tänkte försöka se en liten snutt innan jag total däckar :)


...love....

daddy´s day today...


farsdag i dag.. vi hade en jätte mysig förmiddag på bokgatan .. vi sov till halv åtta.. sen låg vi och drog oss en liten stund. Vid 10 tiden åkte vi upp till pappas torp för att Fis skulle få springa av sig i skogen lite. Och ja de kan man ju lugnt säga att han gjorde :) jösses vad han sprang .. självklart blev det en massa fäktning med pinnar och plask i vatten pölar ... sen när vi kom så myste vi lite med farsdag fika.. sen blev det en promenad för mig och Fille, lill-denzler sten somnade i vagnen och sov i tre timmar .. peder passade på att ligga i soffan och kolla på fotboll och jag gjorde klart mitt engelska special arbete .. så jäkla gött att de är klart.. nu är det bara 4 stora saker kvar att göra innan jul i skolan.. himlans gött!!! sen passade jag även på att vila lite :) så vid halv 4 kom Fis in och kröp ner hos mig så vi låg och pratade lite.. han är inne i en sån skön period nu.. eller ja där är det lite dubbla meningar .. ena stunden är han ett lite monster som gapar och skäller å slåss och nästa sekund så ligger han i knät och myser... men de goda överväger ju såklart.. jag är så himla stolt över min lille kille.. han utvecklas och kommer bli den mest underbara pojke i hela världen!!!

Va på dop för fina lille Zixten i går.. å efter va de fika.. och charmtröllet Zixten va så duktig i kyrkan.. tack Elin för att vi fick vara med på erat fina dop..

ne nu ska jag se slutet på Vem kan slå filip och fredrik..



..love...



knappt en blund...


har varit vaken större delen av natten.. mår konstigt i kroppen.. lite ont i halsen och kallsvettas..fy ska ta två alvedon och gå och försöka sova lite så är det nog borta när jag vaknar..

...love...

.

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1043942/eva-elisabeth?claim=apakggcywb4">Följ min blogg med bloglovin</a>

ältande & romantik...


oj dålig uppdatering av fröken.. ledsen för detta.... ska försöka bättra mig omedelbums. Åsa och Linus har varit här och hälsat på i dag. Mycket trevligt.. Vi ältar och ältar och ältar om våra barn.. hur synd det är om oss små barns föräldrar som alltid oroar oss för våra barn och deras rutiner :) tyvärr blir vi inte ett dugg klokare trots ältande i timmar men de e gött att ventilera lite...

I morgon är det dop för Lille Zixten.. kommer bli trevligt. Sen på kvällen är det års fest med Peders fotboll klubb men jag tror jag stannar hemma och myser med fis istället.. är inte så party sugen. Kanske Anna kommer och håller mig sällskap ??... Hoppas kan man ju alltid.. :) Du har allt lite att lite att bekänna för mig unga dam !! :) nyfiken så in i bomben är jag!

Ne ska ge Fille välling och på med pyjamas och sen blir det bums i säng för lilleman..

Jag ska ha romantisk middag med min sambo.. vi ska äta hemmagjorda hamburgare :) de kan man verkligen kalla romantik.. stämnings musik i bakgrunden i form av Idol :) eller ja de blir snarare i fram?grunden.. ska sitta i soffan framför tvn ...

skriver i morron igen..


...love...


dagens låt....



Dagens låt.................


Sarah Dawn Finer - Standing Strong



krypa ner under täcket väder!!!


vem i h*lvete har beställt det är vädret ... va?! Snö storm ute.. yr ner massa *pip* snö och det blåser utav bara *pip*....

Ja jag vet att man inte får svära.. men när de är sånt är väder så blir man aningen bitter kan jag säga.. jag tänker minnsan ta bilen till dagis och hämta min lille fis.. vägrar gå.. sen när vi kommer hem ska vi krypa ner under täcket och titta på Emil.. Memil som William säger.. han har vänt helt plötsligt och är nu totalt uppslukad av Astrid Lindgrens filmer :) tur för mig för jag ÄLSKAR hennes filmer...


Ne va bara tvungen att avreagera mig om detta djävulens påfund om väder!!!!!



Skriver mera ikväll.....

en helt vanlig Onsdag...


kommer bli en helt vanlig Onsdag i dag.. förutom att jag och Fille tog lite sovmorron :) Fisen vaknade vid halv 4 i morse och kunde inte riktigt somna om så vi låg och pratade en stund :) sen fick han ligga i sin säng och se lite på film.. som han somnade i från på 20 minuter .. så han somnade väl vid 5 ungefär och då hade jag inte hjärta att väcka han vid sju för han sov så gött så det vara bara ringa dagis och säga att vi skulle komma senare :)

Attans jag börjar få ont i halsen, vill inte bli sjuk nu för det är ju dop för Zixten på lördag!! så det får bli en trip till apoteket för att köpa upp ett litet förråd med "ont i halsen medicin".

Annars blir de bara de vanliga i dag.. lektioner mellan 11 och 15.. sen blir det hem och laga middag och alla de där andra sysslorna som ska fixas .. Fille fick en stutss matta av sin moster i går.. han blev hel nöjd så klart så han ska väl förmodligen hoppa stutts matta från att han kommer hem från dagis till att han ska gå och lägga sig :)

ne nu vet jag inte vad jag ska skriva mer...


...love....

helv*te f*n jä*la skit!!!!!


Ena dagen är allt på topp och jag vet previs vad jag vill här i livet.. nästa dag rasar allt och jag vet inte ett skit. Har varit på möte hos rektor Anders och vi planerade inför vår terminen.. jag va helt säker på vad jag ville fram till jag kom dit och han frågade mig vad jag verkligen vill.. vad jag har för mål.. då gick allt upp för mig.. FAN jag vet ju inte riktigt. Och det är inte lätt att palnera in vilka ämnen som ska läsas om jag inte vet vad jag vill läsa vidare till sen. Varför ändrar jag mig HELA tiden??! Ska jag satsa på att läsa upp alla kärnämnen i fall jag vill läsa på högskolan eller ska jag försöka lista ut vad jag vill bli och bara läsa de ämnena jag behöver till den utbildningen jag kommer fram till att jag vill läsa?!

Så vi planerade bara in lite preliminärt vad jag ska läsa och sen ska jag träffa honom lite närmare jul. Just nu känns det bara skit med skolan.. 1 miljon arbeten som ska lämnas in och förberedelser inför redovisningar och plugga inför prov och fan å hans moster!!! 

och så sitter jag här och skriver när jag egentligen borde göra klart min engelska uppsats... ja det är lika bra att jag tar tag i skiten .. har svenska mellan 13 - 15 ..


skriver mera ikväll....







kamera upphittad...


ja då va de måndag igen.. tillbaka i skolan efter en veckan höstlov.. roligt att träffa min "studie kamrater" igen.. vi hade väldigt hög närvaro på engelska i dag .. vi va hela 3 st.. :) men vi hade trevligt endå ..

Bara 6 veckor kvar på denna termin jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt.. men de är väl bara att börja i ena änden av allt antar jag..  och i morron ska jag träffa rektor Anders för att planera vårterminen.. jag har gjort en lite planering som jag vill följa så får vi se om han tycker som jag :)

Min underbara sambo hittade äntligen våran kamera i går.. under soffan.. vem kan ha lagt den där tro?? :)
Så nu kan jag äntligen lägga upp lite bilder..


Mina nya fina skor.....



Jag tok gillar dom....

Åkte i går eftermidda till lekparken så att vild djuret fick leka av sig lite :)





2 åringen som vägrar sluta gunga i bebis gungan :)



Fis du är det BÄSTA mamma har!!


Nu måste fröken fokusera på sina studier en stund .. skriver mera sen...



...love...

vart tog min fina lilla kamera vägen.. ingen som vet ingen som vet...


Har nu letat överallt.. finns ingenstans... märkligt.. ja ja den dyker väl upp.. men de e så tråkigt när man inte kan lägga upp några bilder.

I dag är de söndag, på senare tid har jag börjat uppskatta söndagar. Förut har jag alltid tyckt att det har varit en enda lång ångest dag. Men nu känns de annorlunda kanske för att jag inte behöver gå till jobbet som jag hatade längre..

Peder är ute och går med William i vagnen för det är dax för middags vilan.. Jag sitter här och skriver men egentligen borde jag läsa min roman.. den ska ju snart redovisas.. muntligt framme vid tavlan inför hela klassen.. blää usch sånt gillar jag inte. Men de är jäkligt bra att öva på att prata inför grupp.. Denna uppgift har storbetydelse på betyget också så de gäller att den blir bra.. ne får dåligt samvete för att jag sitter här nu.. måste läsa lite så att jag kommer någonstans i den där boken.. svepte precis en kopp kaffe nu innan så att jag inte ska somna ifrån boken.. det är jag expert på annars :)

 



skriver några rader i eftermiddag/kväll ...


...love...

RSS 2.0